„Tai leis vartotojams daug lengviau planuoti savo išlaidas, o tokie pasiūlymai taps patrauklūs klientams, norintiems apsisaugoti nuo elektros biržos rinkos kainų staigaus augimo“, – pranešime sako „Ignitis“ Privačių klientų tarnybos direktorius Andrius Kavaliauskas.

Pasak jo, „Ignitis“, kaip nepriklausomas elektros tiekėjas, nuo rudens pateiks buitiniams vartotojams daugiau pasiūlymų, nei jų yra šiuo metu.

Daugiausiai elektros suvartojantys gyventojai (per metus sunaudojantys 5 tūkst. kWh ir daugiau) iki šių metų gruodžio 10 dienos turės pasirinkti nepriklausomą elektros tiekėją. Elektros tiekimo rinkos liberalizavimą numatoma įgyvendinti iš viso trimis etapais iki 2023 metų.

Visuomenės informavimui skirtoje svetainėje pasirinkitetiekėją.lt nurodoma, kad be „Ignitis“, buitiniams vartotojams elektrą šiuo metu jau parduoda ir „Elektrum Lietuva“, „Enefit“ bei „Inregnum“.

Valstybiniam holdingui „Ignitis grupė“ priklausanti „Ignitis“ šiuo metu yra visuomeninis tiekėjas, iš kurio elektrą perka dauguma šalies gyventojų, o kainą reguliuoja Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)