„Mes manome, kad rugpjūtį pradėsime krauti kurą į pirmąjį reaktorių. Po to reaktorius bus fiziškai įjungtas, o vėliau įvyks jo energetinis įjungimas“, – Baltarusijos valstybei naujienų agentūrai „Belta“ sakė Vladimiras Semaška.

„Užduotis – pirmasis reaktorius visa galia turėtų pradėti veikti 2021-aisiais, bent jau pirmąjį metų ketvirtį“, – pridūrė jis.

Kaip jau buvo skelbta, branduolinis kuras pirmajam jėgainės reaktoriui iš Rusijos į Astravą buvo atgabentas gegužės pradžioje.

Branduolinę jėgainę netoli Lietuvos valstybinės sienos stato Rusijos valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“, projektas finansuojamas Rusijos valstybine paskola. Jėgainė turės du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Antrąjį reaktorių tikimasi įjungti praėjus maždaug vieneriems metams nuo pirmojo reaktoriaus veiklos pradžios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)