Birželio 15-21 dieną biržos „Nord Pool“ Lietuvos kainų zonoje elektra kainavo 35,9 euro už megavatvalandę. Tokia pat kaina buvo ir Latvijoje, o Estijoje elektra kainavo 32,1 euro už MWh.

„Kainos kritimui didžiausią įtaką darė išaugęs importas iš Skandinavijos, kai nuo birželio 16 dienos po remonto buvo sėkmingai įjungta „Nord Balt“ jungtis“, – pranešime sako „Litgrid“ Strategijos departamento vadovas Liutauras Varanavičius.

Praėjusią savaitę elektros suvartojimas Lietuvoje augo 2 proc., tuo metu vietoje elektros gamyba traukėsi 13 proc. Šalyje buvo pagamintos 87 GWh elektros energijos, tai yra 39 proc. viso šalies suvartojimo (222 GWh).

Daugiausia elektros pagamino šalies šiluminės elektrinės – 50 proc. Hidroelektrinės pagamino 19 proc., vėjo jėgainės – 10 proc., kitos elektrinės – likusius 21 proc. šalyje sugeneruotos elektros energijos.

Praėjusią savaitę 63 proc. šalies elektros suvartojimo buvo importuota, bendras importo srautas augo 11 proc.

40 proc. elektros importuota iš Skandinavijos per „Nord Balt“ jungtį, 30 proc. – per Latvijos pjūvį, 26 proc. – iš trečiųjų šalių. Dar 4 proc. importuojamos elektros į Lietuvą pateko per „LitPol Link“ jungtį su Lenkija.

Bendras elektros srautas iš Lietuvos augo 28 proc., elektra eksportuojama buvo tik per „LitPol Link“ jungtį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)