Portalų marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com duomenimis, dujovežis „Arctic Princess“ penktadienio rytą prisišvartavo prie terminalo laivo-saugyklos „Independence“.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ komentavo BNS, kad „Arctic Princess“ atvyko iš „Sabine Pass“ terminalo JAV ir gabena apie 138 tūkst. kub. metrų SGD.

Vien gegužę į Klaipėdą atplaukė du dideli SGD kroviniai iš JAV: vienas iš „Sabine Pass“ terminalo, kurį valdo JAV energetikos kompanija „Cheniere Energy“, o kitas – iš Freeporto (Fryporto), kur veikia bendrovės „Freeport LNG“ terminalas. Dar vienas laivas iš Amerikos atgabeno dujų pernai gruodį.

Pats pirmas SGD krovinys iš JAV į Lietuvą atplaukė 2017 metų rugpjūtį, tuomet dujos pirktos iš „Cheniere Energy“ įmonės „Cheniere Marketing International“. Jos taip pat pasiekė Klaipėdą iš „Sabine Pass“ terminalo.

Per šiuos dujų metus, kurie trunka nuo pernai spalio iki 2020 metų rugsėjo pabaigos, terminale jau priimti 53 dujovežiai: 13 didelių laivų iš Norvegijos Melkojos uosto („Equinor“ gamykla), keturi dideli dujų kroviniai iš JAV (įskaitant ir naująjį), 36 nedideli dujovežiai iš Rusijos Vysocko („Novatek“ gamykla).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)