„Man buvo įdomu tai, ko aš laukiau labiausiai, nes tai yra pagrindinė Lietuvos problema ir gyvybinė problema, tai yra – Astravo grėsmė mūsų egzistencijai. Mažokai buvo apie tai kalbama“, – Seime žurnalistams sakė V. Landsbergis.

Profesorius teigė pasigendąs didesnės pasipriešinimo valios iš visų svarbiausių valdžios institucijų.

„Aš manau, kad mes galime padaryti daugiau ir reikia daryti šiandien. O mintys apie tai, kad buvo klaidų prieš 12 metų, tai jų visada būna, prieš metus irgi buvo klaidų. Norėčiau matyti pasipriešinimo valią didesnę. Galbūt prezidentas vienas to negali įkūnyti, turi būti ir Vyriausybės, ir Seimo vienybė. Tos vienybės trūksta“, – teigė V. Landsbergis.

„Čia yra gyvybinis klausimas, kuris man labiausiai rūpi. (...) Turėtų būti vieninga strategija visų valdžios grandžių“, – sakė jis.

Prezidentas savo pirmajame metiniame pranešime Seime pabrėžė, kad atsakomybės perdavimas kitiems dėl Astravo atominės elektrinės statybų Lietuvai nepadės.

„Pripažinkime – Astravo atominė elektrinė yra ir mūsų 12-ka metų trunkanti klaida. Atsakomybės permetimas finišuojantiems šios estafetės dalyviams nepadės komandai. Šiandien mūsų visų dėka padaryti žingsniai, kurie leidžia užkirsti kelią nesaugios elektros energijos patekimui į Lietuvą iš trečiųjų šalių“, – kalbėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad Baltarusija 2 400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Jėgainę sudarys du 1 200 MW galios blokai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)