Telkinys D-6 yra už 23 kilometrų nuo Kuršių nerijos ir vos už 5 kilometrų nuo Lietuvos valstybinės sienos. Jį nuo 2004 metų eksploatuoja Rusijos naftos koncerno „Lukoil“ antrinė įmonė „Lukoil-Kaliningradmorneft“.

„Rosprirodnadzor“ savo tinklapyje skelbia, jog nustatyti pažeidimai susiję su nepaisymais reikalavimų tokių įstatymų kaip gamtos išteklių, kontinentinio šelfo, aplinkos apsaugos, oro taršos, gamybos bei vartojimo atliekų tvarkymo.

Pasak pranešimo, per patikrinimą nustatyta, kad „Lukoil-Kaliningradmorneft“ įmonė telkinį D-6 plėtojo pažeisdama projekto techninius reikalavimus, neįregistravo teisių į gavybos platformą dirbtinių salų registre, neatliko naftos ir jos produktų išsiliejimo prevencijos ir šalinimo plano ekspertizės.

„Rosprirodnadzor“ konstatavo, jog kenksmingų (taršių) medžiagų išmetimas į orą viršija nustatytas normas, bendrovė neturi leidimų kenksmingų medžiagų išmetimui per dujų išsklaidymo įrenginį.

„Nustatyti pažeidimai gali būti neigiamos įtakos aplinkai priežastimi, kurios pasekmės gali lemti natūralių ekologinių sistemų būklės pablogėjimą, gamtos išteklių išeikvojimą ar kitus neigiamus aplinkos pokyčius“, – pabrėžiama tarybos pranešime.

„Rosprirodnadzor“ skelbia pateikusi „Lukoil-Kaliningradmorneft“ nustatytų pažeidimų pašalinimo nurodymus bei ėmėsi kitų administracinio poveikio priemonių.

Tuo tarpu „Lukoil-Kaliningradmorneft“ atstovai agentūrai „Interfax“ pareiškė, jog šių dokumentų iš „Rosprirodnadzor“ dėl „šio popierių patikrinimo“ kol kas negavo, o jų sulaukus bus svarstoma juos per 15 dienų apskųsti teisme.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)