Portalų marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenimis, su Liberijos vėliava plaukiantis tanklaivis „NS Captain“ vėlų penktadienio vakarą prisišvartavo prie naftos terminalo krantinės Klaipėdoje.

„Klaipėdos nafta“ komentavo BNS, kad „NS Captain“ gabena apie 77 tūkst. tonų naftos.

Baltarusijos naftos pramonės veiklą koordinuojantis valstybės koncernas „Belneftechim“ gegužės viduryje pranešė, kad pirmasis tanklaivis su JAV naftos kroviniu Baltarusijai atplauks į Klaipėdos uostą birželio pradžioje.

Bendrovės teigimu, tanklaivis pradėtas pildyti Teksaso valstijos Bomonto uoste, jis atplukdys „Bakken“ rūšies naftos, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija skelbė, jog prasidėjęs JAV naftos tiekimas Baltarusijai yra jos strateginio tikslo diversifikuoti apsirūpinimą energijos ištekliais bei sustiprinti energetinį saugumą įgyvendinimo dalis.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) tąkart sakė, kad „tai yra konkurencingas sandoris, kurį sudarė JAV energijos prekybininkas „United Energy Trading“, padedant JAV bendrovei „Getka“ ir jos partnerei iš Lenkijos UNIMOT“.

Gegužės 12-ąją į Klaipėdą atplaukė septintas šiemet tanklaivis su Baltarusijai skirta nafta – 87 tūkst. tonų naftos krovinys atgabentas iš Saudo Arabijos, o įsigytas iš bendrovės „Saudi Aramco“.

Anksčiau šiemet Klaipėdos uoste buvo perkraunama tanklaiviais atgabenta norvegiška ir rusiška nafta, kurią iki Baltarusijos pervežė „Lietuvos geležinkeliai“.

Rusijai šių metų pradžioje sumažinus naftos tiekimą vamzdynais Baltarusijos perdirbimo gamykloms, prezidentas Aleksandras Lukašenka nurodė skubiai ieškoti alternatyvių tiekėjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)