Gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorė „Amber Grid“ pranešė pasirašiusi paramos sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA).

„Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius sako, kad šis koridorius yra svarbus Lietuvos vartotojams, nes dujų srautas iš Klaipėdos SGD terminalo intensyvėja, įskaitant ir į Latviją.

„Pradėjus veikti dujų jungčiai su Lenkija, bus galimybės efektyviau išnaudoti Klaipėdos SGD terminalą, transportuojant dujas ir Lenkijos kryptimi“, – pranešime sakė N. Biknius.

Dujotiekis Vilnius-Kaunas svarbus ir dėl statomos Lietuvos-Lenkijos dujų jungties.

18 kilometrų ilgio dujotiekio atkarpas numatoma rekonstruoti iki 2023 metų vidurio. Projektavimo konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu.

Rekonstruojant tarptautiniams dujų srautams svarbią trasos dalį, bus pritaikytos skaitmeninės technologijos – vamzdyne bus sumontuoti inovatyvūs korozijos greičio davikliai, iš kurių nuotoliniu būdu gaunami duomenys leis daryti išvadas apie dujotiekio būklę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)