JAVWest Texas Intermediate“ (WTI) rūšies naftos birželio mėnesio ateities sandorių kaina augo 10,3 proc. iki 22,49 dolerio už barelį.

Tuo tarpu pasauliniu etalonu laikomos „Brent“ naftos liepos mėnesio ateities sandorių kaina kilo 7,13 proc. iki 29,14 dolerio už barelį.

Analitikų teigimu, naftos kainos ir toliau bus nestabilios, tačiau esą investuotojai vis mažiau nerimauja dėl koronaviruso krizės neapibrėžtumo.

Pastarosiomis savaitėmis naftos rinkos patyrė nuosmukį, o WTI kaina buvo kritusi net žemiau nulio dolerių ribos, nes dėl koronaviruso protrūkio įvestas karantinas ir kelionių apribojimai smarkiai sumažino naftos paklausą pasaulyje.

Krizę dar labiau pablogino Saudo Arabijos ir Rusijos pradėtas naftos kainų karas. Nors Rijadui, Maskvai ir kitoms Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) nariams pavyko susitarti dėl naftos gavybos sumažinimo beveik 10 mln. barelių per dieną, to nepakako stabilizuoti rinkas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)