Birželio mėnesio ateities sandorių „Brent“ kaina buvo trumpam nusileidusi iki 18,1 JAV dolerio už barelį, tačiau vėliau, rinkoje vyraujant padidėjusiam kintamumui, šoktelėjo iki 21,13 JAV dolerio už barelį. Palyginti su pirmadienio prekybos sesijos pabaiga, „Brent“ atpigo 4,44 JAV dolerio, arba 17,36 procento.

Tuo tarpu gegužės mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina tebesilaiko žemiau nulio.

Pirmadienį gegužės sandorių WTI kaina krito beveik 300 proc., nusileidusi iki minus 37,63 JAV dolerio už barelį. Antradienį šių sandorių WTI kaina pašoko 34,42 JAV dolerio, arba 91,47 proc., iki minus 3,21 JAV dolerio už barelį.

Prekyba WTI gegužės mėnesio ateities sandoriais baigiasi antradienį.

Be koronaviruso pandemijos, WTI kainų griūtį taip pat išprovokavo bendra krizė naftos rinkoje, kurioje yra susikaupęs rekordinis pasiūlos perteklius, o Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) ir jos sąjungininkai – vadinamoji OPEC+ grupė – dar nepradėjo mažinti gavybos.

Be to, Jungtinėse Valstijose trūksta naftos saugojimo pajėgumų ir tai, pasak ekspertų, ir toliau darys spaudimą „juodojo aukso“ kainoms.

Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, saugyklos Kušingo terminale bus visiškai užpildytos jau pirmąją gegužės savaitę.

Tuo tarpu JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pareiškė, jog naftos kainų kritimas yra „trumpalaikis reiškinys“ ir naftos kainos „po maždaug mėnesio bus 25–28 JAV dolerių už barelį lygyje“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)