Portalų marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenimis, dujovežis „Coral Fungia“ penktadienio rytą prisišvartavo prie terminalo laivo-saugyklos „Independence“. Jis atplaukė iš Vysocko, kur yra „Novatek“ gamykla.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ BNS komentavo, kad „Coral Fungia“ atgabeno 10 tūkst. kub. metrų SGD. Šią savaitę į terminalą tiek pat dujų iš Vysocko atplukdė ir laivas „Coral Favia“.

Į Klaipėdą nuo spalio yra atvykę ir 11 didelių dujovežių iš Norvegijos su bendrovės „Equinor“ dujomis. Jie vidutiniškai gabena po 138 tūkst. kub. metrų SGD. Gruodį į Klaipėdą atplaukė ir daugiau kaip 150 tūkst. kub. metrų SGD krovinys iš JAV.

Šiais dujų metais – nuo 2019 metų spalio iki šių metų rugsėjo – terminale iš viso užsakyti apie 22 TWh išdujinimo pajėgumai, arba daugiau kaip 23 dideli dujovežiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)