Kaip rašoma Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos pranešime, karantino metu pajamų netekę gyventojai turėtų iš anksto tartis su savo miestu šilumos tiekėju dėl ateities mokėjimų bei susitarti dėl individualaus mokėjimų grafiko.

„Kiekvieną pajamų netekusį klientą įmonės vertina individualiai, todėl kviečiame nesudaryti paraiškų eilių ir į šilumos tiekėjus kreiptis tik tuos asmenis, kuriems pagalba iš tiesų reikalinga. Tai netekę darbo, išėję neapmokamų atostogų žmonės, taip pat tie, kuriems dėl karantino paskelbta prastova, negali užsiimti individualia veikla ir dėl to negauna pajamų.

Gyventojams priminsiu, kad lengvatos nėra taikomos automatiškai, o jas pritaikyti reikalingi dokumentai apie darbo ar didžiosios dalies pajamų netekimą. Mokėjimų išskaidymai ar atidėjimai galimi tik mokėjimams už karantino laikotarpiu suvartotą šilumą ar karštą vandenį.

Norėdami palengvinti naštą darbą praradusiems gyventojams, tikimės ir jų sąmoningumo. Pažymėtina, kad valstybės nustatytos šilumos tiekimui vykdyti būtinos lėšos gaunamos tik iš vartotojų, o juk laikotarpiu, kai asmeninei higienai skiriamas keliskart didesnis dėmesys, nepertraukiamas aprūpinimas karštu vandeniu ir šiluma ypatingai svarbus uždavinys.

Veikdami reguliuojamoje rinkoje šilumos tiekėjai neturi galimybės užsidirbti iš kitos veiklos nei karšto vandens ir šilumos tiekimas bei – skirtingai nei tradiciniame versle – sukaupti finansinių lašinių sunkmečiui. Todėl klausimas kyla savaime – kaip įmonėms padengti atsiradusias skyles? Įmonės gali skolintis iš bankų, tačiau palūkanas galiausiai padengia mokūs gyventojai, o tai nėra sąžininga jų atžvilgiu“, – komentuoja Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos vadovas Valdas Lukoševičius.

Gyventojai, kurie gali pretenduoti į sąskaitos išskaidymą dalimis dėl šalyje įvesto karantino:

  • Karantino metu neteko darbo ir pagrindinių pajamų;
  • Karantino metu išėjo neapmokamų atostogų;
  • Gyventojai, kuriems karantino metu paskelbta prastova;
  • Karantino metu negali vykdyti individualios veiklos ir negauna pajamų;
  • Iki karantino neturėjo pradelstų mokėjimų už paslaugas.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija (LŠTA) vienija 37-as Lietuvos šilumos tiekimo ir gamybos įmones, kurios šiluma aprūpina daugiau nei 680 000 namų ūkių Lietuvoje, bei 14 įmonių, veikiančių šilumos ūkio sektoriuje. Įmonių šilumos tinklais tiekiama 97-99 proc. karšto vandens ir šilumos Lietuvoje. Asociacijos vienijamose šilumos tiekimo bendrovėse dirba apie 3800 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)