Paprašytas pakomentuoti tarptautinės žiniasklaidos teiginius, jog Maskva ir Rijadas įsivėlė į naftos kainų karą, D. Peskovas sakė: „Rusija su niekuo nekariauja, o mes vadovaujamės karališkosios šeimos pareiškimais, kad Saudo Arabija taip pat nedalyvauja kainų kare“.

„Kiekviena šalis turi savo biudžeto parametrus, ir kiekviena šalis kuria politiką, atsižvelgdama į šiuos biudžeto parametrus“, – sakė Vladimiro Putino atstovas spaudai.

Pabrėždamas, jog šių metų Rusijos iždas sudarytas remiantis prielaida, kad vidutinė naftos kaina šiemet bus 42 JAV doleriai už barelį, dabartinę naftos kainą D. Peskovas pavadino „gana nemalonia, bet nekatastrofiška Rusijai vidutinės trukmės perspektyvoje“.

Kremliaus atstovas atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimus, jog V. Putinas nurodė energetikos ministrui Aleksandrui Novakui pradėti naujas derybas dėl vadinamosios OPEC+ valstybių grupės atkūrimo.

„Niekada neatskleidžiame nurodymų, kuriuos Putinas duoda Novakui, to nepadarysime šį kartą“, – akcentavo D. Peskovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)