Pasak ESO, dėl stichijos ypač nukentėjo pajūrio regionai, kur vėjo gūsiai viršija 30 m/s. Čia be elektros ESO priskaičiuoja virš 100 tūkst. namų ūkių, dar apie 30 tūkst. – įvairiuose kituose Lietuvos regionuose.

„Situacija labai sudėtinga, vietomis fiksuojami pakartotiniai gedimai. Iki vidurnakčio ir po vidurnakčio pajūrį talžantis vėjas turėtų atkeliauti ir į kitus Lietuvos rajonus. Darytina prielaida, kad naktį nerimstantis vėjas gedimų skaičius išaugins dar ne viena dešimtimi tūkstančių namų ūkių“, – teigiama pranešime.

Prie jau dirbančių operatyvinių brigadų jungiasi papildomos pajėgos. 22 val. duomenimis dirba virš 120 brigadų visoje Lietuvoje

„Tačiau virstantys medžiai, šakos, laidus trauko nepaliaujamai, atskiruose ruožuose elektros oro linijos pažeistos ir ne vienoje vietoje. Atsijungusias transformatorines skaičiuojame šimtais“, – nurodo ESO.

Bendrovė žada, kad paryčiais ir rytą bus pasitelktos papildomos pajėgos elektros gedimams šalinti. ESO atsiprašo vartotojų dėl patiriamų nepatogumų ir žada padaryti viską, kad elektros tiekimas būtų atkurtas kiek įmanoma greičiau.

Naujausius duomenis žadama pateikti penktadienį, iki 8 val. ryto.

„Per Lietuvą keliauja stipriai įsismarkavęs vėjas, mūsų specialistai vos spėja fiksuoti gedimus. Jau esame užregistravę apie 20 tūkst. namų ūkių per visą Lietuvą, kuriems sutrikęs elektros tiekimas. Pranešimų srautas neslūgsta, todėl labai prašome į klientų aptarnavimo centrą skambinti tik iš nutolusių kaimų ar gyvenviečių.

Miestų ir miestelių gyventojų prašome nepranešinėti apie gedimus, nes ESO galbūt jau žino apie gedimą, tą lengvai galima pasitikrinti ESO gedimų žemėlapyje www.eso.lt/zemelapis. Prašome skambinti tik tuos, kurie patys pamatė nutrūkusius laidus ar pavojingai atrodančius kitus elektros įrenginius“, – rašyta ankstesniame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)