Per 2019-2020 metų šildymo sezoną buvo įsigyta 3,87 TWh šilumos, kai 2018-2019 metų sezono metu – 3,52 TWh. Svertinė superkamos šilumos kaina buvo 2,49 cento už kilovatvalandę (pernai – 2,99 cento už kWh), rodo „Baltpool“ elektroninės šilumos aukciono duomenų valdymo sistemos duomenys.

„Baltpool“ prekybos vadovas Vaidotas Jonutis pastebi, kad pradėjus veikti naujoms katilinėms Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje aukcionuose susidarė didesnė šilumos pasiūla, o kritus kainoms augo prekyba šilumos energija.

„Kritusios šilumos supirkimo kainos atsispindėjo ir galutiniame šilumos tarife vartotojams – šis šildymo sezonas buvo pigiausias per paskutinius 13 metų“, – pranešime teigia V. Jonutis.

Tiekimui šių metų balandį superkamos šilumos vidutinė svertinė kaina buvo 1,69 cento už kWh – 30 proc. mažesnė nei įsigyta tiekimui kovą, rodo vasario pabaigoje surengto šilumos aukciono duomenys. Tai – paskutinis aukcionas šį šildymo sezoną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)