Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija sprendimą priėmė trečiadienį, rodo elektroninės teismų sistemos „Liteko“ duomenys.

Pasak VERT, „Vilniaus energija“ dabar į valstybės biudžetą privalės sumokėti beveik 182 tūkst. eurų dydžio baudą.

„Vilniaus energija“ tarybos sprendimą dėl baudos iš pradžių skundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui, šiam tik iš dalies tenkinus skundą – LVAT. Pasak tarybos, bendrovė savo motyvus argumentavo tuo, kad pateikė prašomus dokumentus ir informaciją nustatytais terminais ir ta apimtimi, kiek to buvo prašoma laikantis teisės aktų reikalavimų, todėl nesutiko, kad padarė pažeidimą už kurį skirta bauda.

Tarybos teigimu, LVAT šiuos „Vilniaus energija" argumentus atmetė kaip nepagrįstus ir konstatavo, kad bendrovė neįvykdė pareigos pasibaigus finansiniams metams atlikti reguliuojamos veiklos sąnaudų peržiūrą, finansinių ataskaitų auditą ir jo išvadas pateikti VERT.

VERT (tuometinė Kainų komisija) bendrovei buvo skyrusi 600 tūkst. eurų baudą, tačiau pirmosios instancijos teismas 2018 metų gegužę ją sumažino daugiau nei tris kartus, taip iš dalies patenkindamas „Vilniaus energijos“ skundą.

Šio teismo duomenimis, VERT kaip atsakomybę didinančias aplinkybes nurodė pažeidimo pavojingumą, trukmę bei dėl jo kilusias pasekmes, tačiau esą šių aplinkybių nekonkretizavo.

Atlikdama „Vilniaus energijos“ planinį patikrinimą, VERT bendrovės 2015 metų spalį paprašė per 5 dienas pateikti tyrimui reikalingus duomenis, tačiau įmonė jų nepateikė, nes esą nespėja dėl didelės apimties.

Taryba tyrė „Vilniaus energijos“ 2012-2014 metų šilumos gamybos sąnaudų pagrįstumą. 2016 metų rugsėjį VERT nustatė, kad bendrovė minėtų laikotarpiu nepagrįstai padidino šilumos kainas – šilumos tiekimo veiklai nepagrįstai priskyrė 24,3 mln. eurų ir pažeidė vartotojų interesą už šilumos energiją mokėti tik būtinosiomis sąnaudomis pagrįsta kaina. 2017 metų kovą įmonei už tai skirta 1,3 mln. eurų bauda.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)