Įmonė „Abu Dhabi National Oil Co“ (ADNOC) pranešė, kad tarp Dubajaus ir Abu Dabio rasta 2,2 trilijonų kubinių metrų negiliai esančių gamtinių dujų telkinių.

„Šis naujas atradimas priartina prie šalies tikslo tapti nepriklausomiems nuo kitų valstybių gamtinių dujų išteklių ir leidžia svarstyti apie didelius plėtros projektus“, – rašoma pranešime.

Abu Dabio ir Dubajaus lyderiams dalyvaujant, ADNOC pasirašė bendrą susitarimą su Dubajaus dujų išteklių paieškos ir plėtros institucija.

Lapkritį Abu Dabis paskelbė apie septynių bilijonų barelių naftos telkinių radinį. Dabar JAE turi 105 milijardų barelių naftos atsargų.

Šalis taip pat paskelbė atradusi dar apie 1,64 trilijonų kubinių metrų lengvai išgaunamų dujų, tad dabar JAE turi 7,73 trilijonus kubinių metrų lengvai išgaunamų dujų atsargų ir 4,53 trilijonus dujų, kurioms išgauti reikia specialių technologijų, atsargų.

Dauguma šių telkinių yra Abu Dabyje.

Pirmadienį paskelbtame pareiškime nedetalizuojama, kada šie dujų ištekliai bus pradėti naudoti arba kokia yra numatomų projektų kaina.

Dujos bus tiekiamos Dubajui, kuris šiuo metu didžiąją dalį sunaudojamų dujų importuoja iš kaimyninio Kataro. Jam embargą taiko Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kuriai priklauso ir JAE.

Susitarimu ADNOC įsipareigoja užtikrinti tvarų ir ekonomišką dujų tiekimą ir pasiekti nepriklausomybę nuo kitų šalių dujų“, – sakė įmonės generalinis direktorius Sultanas al-Jaberas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)