Pasak Rusijos dujų giganto pranešimo, jo aktyvų areštai ir apsauginės priemonės Stokholmo tarptautinio arbitražo nutarčių vykdymui atšaukti Jungtinėje Karalystėje, Nyderlanduose, Liuksemburge.

Kaip žinia, Stokholmo arbitražas 2018-ųjų pradžioje, po dviejų arbitražinių ginčų tarp „Naftogaz“ ir „Gazprom“ dėl dujų tiekimo ir tranzito, įpareigojo Rusijos koncerną Ukrainos įmonei sumokėti 2,56 mlrd. JAV dolerių.

„Gazprom“ šį pralaimėjimą bandė užginčyti apeliaciniame teisme, o „Naftogaz“ kreipėsi į teismus Europoje dėl Rusijos koncerno turto areštų. Be to, šie Kijevo veiksmai užkirto „Gazprom“ prieigą prie tarptautinės kapitalo rinkos – jam teko atsisakyti obligacijų emisijos planų.

Praėjusių metų pabaigoje Maskva ir Kijevas pasiekė paketinį susitarimą, kurį vykdydamas „Gazprom“ sumokėjo Ukrainos įmonei 2,918 mlrd. JAV dolerių (įsiskolinimo suma išaugo dėl palūkanų ir delspinigių), o „Naftogaz“ įsipareigojo apsiimti Rusijos koncerno turto arešto ieškinius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)