Susigrąžinti VIAP kainos dalį gali tos įmonės, kurios per metus sunaudoja daugiau nei 1 gigavatvalandę (GWh) elektros energijos ir neturi pradelstų VIAP lėšų mokėjimų. Jos gali susigrąžinti 85 proc. VIAP kainos dalies, sumokėtos už per praėjusius kalendorinius metus suvartotą elektros energijos kiekį, viršijantį 1 GWh.

„Pernai startavusia skatinimo sistema jau išreiškė norą pasinaudoti beveik keturiasdešimt įmonių“, – pranešime cituojamas energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Energetikos ministerija informuoja, kad reikalingų pateikti dokumentų sąrašą galima rasti „Baltpool“ tinklalapyje.

39 įmonėms, kurios 2019 metais jau yra sudariusios sutartis su „Baltpool“ dėl VIAP kainos dalies grąžinimo, per metus suvartoja apytiksliai 2 teravatvalandes (TWh) elektros energijos. Už 2019 metus joms potencialiai gali būti sugrąžinta 15,5 mln. eurų VIAP lėšų, už 2020 metus – 8,62 mln. eurų.

Ši suma priklauso nuo Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos nustatytos atsinaujinančių energijos išteklių VIAP kainos, kuri 2019 metams buvo 0,881 cento už kilovatvalandę (kWh), 2020 metams – 0,507 cento už kWh.

Sutartis sudariusios įmonės yra įsipareigojusios investuoti į energijos vartojimo efektyvumo priemones, kurių bendra vertė 26 mln. eurų. Jas įdiegus įmonės sutaupys iki 275 GWh energijos, iš jų 75 GWh – elektros energijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)