Kaip teigiama pranešime, ilgą laiką tik nuo vieno gamtinio dujų tiekėjo priklausiusiems Suomijos vartotojams galimybę rinktis sudarė nuo šių metų sausio 1 dienos pradėjusi veikti dujotiekio jungtis „Balticconector“. Pastaroji eina Baltijos jūros dugnu ir jungia Estiją su Suomija.

„Analizuodami pirmųjų sausio savaičių dujų srautus per „Balticconector“ matome, kad „Ignitis“ tapo didžiausiu alternatyviu dujų tiekėju Suomijoje. Tam tikromis dienomis mūsų tiekiamų dujų dalis per naująją dujotiekio jungtį viršija ir 40 proc.“, – pranešime cituojamas už verslo klientus ir tarptautinę plėtrą atsakingas „Ignitis“ valdybos narys Haroldas Nausėda.

Bendrovės „Ignitis“ siūlomos dujų kainos yra susietos su Europos dujų biržų kainų indeksais, o jų kainodarą lemia rinkos dėsniai. Didžiausiems Suomijos dujų vartotojams bendrovė siūlo ir nestandartinius individualius dujų tiekimo sprendimus. Skaičiuojama, kad dėl šių priežasčių klientams Suomijoje tiekiamos dujos gali būti iki penktadalio pigesnės, nei buvo iki rinkos monopolio panaikinimo šalyje.

„Ignitis“ atstovai pažymi, kad šiuo metu naujoji „Balticconector“ jungtis yra išnaudojama visa galia, o per ją patiekiamas paros dujų srautas viršija 28 tūkst. megavatvalandžių (MWh). Pastebima, kad nuo pat pirmosios veiklos dienos per dujotiekio jungtį transportuojamų dujų poreikis viršija technines dujotiekio galimybes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)