Energetikos ministerija informavo BNS, kad nuo sausio 2 dienos į paramą gali pretenduoti ir individualių namų savininkai, ir daugiabučių gyventojai (naudojantys tiek ant daugiabučių pastatytas, tiek nutolusias jėgaines).

Asmenims, norintiems įsirengti nutolusią saulės elektrinę arba ją įsigyti iš saulės elektrinių parko, parama skiriama pirmą kartą.

Pernai iš ES lėšų skirta 6,5 mln. eurų paramos, nors kvietimas buvo 4,5 mln. eurų sumai. 2017 metais saulės elektrinėms skirta 1,7 mln. eurų, o 2018 metais – 3,3 mln. eurų paramos.

Lietuva tapo viena pirmųjų šalių Europoje, įtvirtinusi sistemą, kuri leidžia elektrą gaminti vienoje vietoje, o vartoti kitoje.

2019 metų gruodžio 19 dienos duomenimis, Lietuvoje buvo 3332 gaminantys vartotojai. Tikimasi, kad su planuojama parama šis skaičius per 2020 metus viršys 10 tūkst.

Ketvirtadienį taip pat bus pristatytos ir naujas finansinės paramos galimybes gyventojams, norintiems pasikeisti senus biokuro katilus į modernius įrenginius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)