„Ignitis grupė“ įspėja, kad bandymų metu iš jėgainės teritorijos gali sklisti neįprasti garsai, jie primins ypač garsų šniokštimą, taip pat bus matomi baltų dūmų ratilai.

„Garsus ir baltus ratilus sukels per specialius įrenginius į atmosferą išmetamas vandens garas, atliekant jėgainės katilo ir aukšto slėgio garo vamzdynų bandymus (...). Visiškai išbandžius ir „prapūtus“ visą garo traktą jėgainė į aplinką nebeskleis jokių neįprastų pašalinių garsų“, – rašoma pranešime.

Pirmomis savaitėmis įrangos bandymai bus atliekami naudojant tik gamtines dujas, o įsitikinus, kad visi įrenginiai veikia kaip numatyta, į jėgainę bus atvežtos pirmosios atliekos – tikėtina, tai įvyks sausio pabaigoje.

Kauno kogeneracinėje jėgainėje bus deginamos ir komunalinės, ir nepavojingos pramoninės atliekos. Ji gamins šilumą ir elektrą.

Jėgainę Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pastatė bendra „Ignitis grupės“ ir „Fortum Heat Lietuvos“ įmonė Kauno kogeneracinė jėgainė. Bendra projekto vertė siekia apie 160 milijonų eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)