Elektrinių parkas, kurį sudarys 4774 monokristaliniai saulės moduliai, bus statomas pietų Lietuvoje, šalia Lazdijų hipodromo esančioje lygaus reljefo vietovėje, sakoma bendrovės pranešime.

Planuojama, kad jame elektra bus pradėta gaminti 2021 m.

Skaičiuojama, kad per metus vienas čia instaliuotas kilovatas pagamins apie 1050 kWh švarios energijos, arba 37 GWh per visą elektrinės eksploatavimo laikotarpį.

Naujasis saulės elektrinių projektas nuo lapkričio 28 d. buvo siūlomas tik iš anksto užsiregistravusiems gyventojams. Iki gruodžio 2 d. pietų jie pirkimui jau buvo rezervavę beveik 49 proc. pasiūlytų elektrinės dalių. Neužsiregistravę gyventojai rezervuoti norimą saulės elektrinę dalį gali nuo šiandien.

Spalio 1 d. startavusioje platformoje „Ignitis saulės parkai“ suteikiama galimybė elektrą iš saulės gaminti ne tik individualių namų, bet ir daugiabučių gyventojams. Ši nutolusių saulės elektrinių platforma yra pirma pasaulyje, kuri prieinama visiems šalies namų ūkiams.

Platformoje gyventojai gali įsigyti arba išsinuomoti bet kurio vystytojo siūlomą saulės elektrinės dalį, kurios minimalus galingumas yra 1 kW, o maksimalus – 30 kW.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)