„Būtent Lenkijos įmonė (PGNiG – BNS) įsileis SGD tiekėjus, kurie pateks į rinką. Čia yra esminis dalykas, būtent užtikrinant mūsų energetinę nepriklausomybę. Tai yra dar vienas puslapis jos siekiant“, – žurnalistams penktadienį Klaipėdoje sakė Ž. Vaičiūnas.

Anot jo, stotis suteikia galimybę transportuoti SGD prie dujotiekių neprijungtiems vartotojams.

„Tai yra naujos technologijos, kurios suteikia galimybę prekiauti, vežti ir transportuoti SGD netgi prie tinklo neprijungtiems vartotojams“, – teigė ministras.

Įmonės penktadienį pasirašė penkerių metų trukmės sutartį, pranešė „Klaipėdos nafta“.

Planuojama, kad komercinę veiklą PGNiG pradės kitų metų balandį.

„Klaipėdos naftos“ teigimu, SGD pajėgumų paskirstymo rezervavimo konkursą ji paskelbė siekdama šios rinkos vystymui Baltijos regione, įskaitant Lenkiją, pasitelkti strateginį partnerį bei matydama susidomėjimą SGD stotimi.

Jame įmonė kvietė dalyvauti pasaulines ir regionines bendroves, turinčias SGD prekybos portfelius ar transportavimo pajėgumus.

SGD paskirstymo stotis yra antžeminis SGD terminalas. Ji skirta priimti SGD iš mažų dujovežių, jas laikinai saugoti bei perkrauti į autocisternas ar laivus.

2017 metais pastatyta Klaipėdos SGD paskirstymo stotimi naudojasi Estijos bendrovės „Eesti Gaas“ bei „JetGas“, Lietuvos valstybės valdoma įmonė „Ignitis“, Lenkijos bendrovė „Duon“ ir dar dvi neįvardijamos bendrovės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)