„Stebime viešąją erdvę, iš jos matome, kad tas sprendimas atvežti kurą, įkrauti ir paleisti elektrinę vis atidedamas. Manome, kad tie sprendimai turėtų būti visai atidėti iki to, kol bus įgyvendintos visos streso testų rekomendacijos, kurias Europos Sąjungos ekspertai rekomendavo Baltarusijai“, – antradienį Žinių radijui sakė J. Neverovičius.

Jo teigimu, Baltarusija turėtų susirūpinti, jog Astravo AE tampa labiau Rusijos, o ne Baltarusijos projektu ir įrankiu Rusijai turėti daugiau įtakos.

„Manau, kad šitoje vietoje reikėtų pastebėti, kad pačios Baltarusijos interesas yra matyti tą procesą ir jam nepasiduoti“, – sakė J. Neverovičius.

2017 metais Seimas pripažino, kad Astravo AE yra nesaugi ir kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, aplinkai ir visuomenės sveikatai. Taip pat priimtas įstatymas, draudžiantis pirkti elektrą iš nesaugių jėgainių.

Baltarusija atmeta Lietuvos priekaištus, kad statoma elektrinė yra nesaugi. Minskas teigia, kad branduolinis kuras pirmajam jėgainės reaktoriui bus atgabentas iki šių metų pabaigos, o pati elektrinė bus paleista 2020-ųjų sausį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)