Kaip per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė, minimu laikotarpiu pajamos pagal sutartis su klientais siekė 105,2 mln. eurų ir buvo 4,6 proc. didesnės nei per pirmus devynis praėjusių metų mėnesius.

Pajamų pagal sutartis su klientais augimui, kaip teigiama, didžiausią įtaką turėjo mazuto atsargų pardavimas. Iš viso per pirmus devynis metų mėnesius bendrovė gavo 115,6 mln. eurų pajamų – 14,3 proc. daugiau nei tuo pačiu periodu pernai.

Bendrovės koreguota EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) siekė 42,9 mln. eurų ir buvo 13,4 proc. didesnė nei tuo pačiu periodu pernai, kai siekė 37,9 mln. eurų. Tai, kaip teigiama, lėmė geresnis Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) gamybos rezultatas ir teigiamas mazuto atsargų pardavimo rezultatas.

Pasak „Ignitis gamybos“ direktoriaus Rimgaudo Kalvaičio, nors hidrologinė sausra neigiamai paveikė Kauno A. Brazausko hidroelektrinės veiklą, tai kompensavo geri Kruonio HAE rezultatai.

„Efektyviai išnaudojus susidariusį palankų skirtumą tarp dieninės ir naktinės elektros energijos kainų, 2019 metų sausį–rugsėjį parduota net 27,2 proc. daugiau Kruonio HAE pagamintos elektros energijos“, – sako R. Kalvaitis.

Sausio–rugsėjo mėnesiais bendrovė patyrė 70,9 mln. eurų sąnaudų, kurių didžiąją dalį sudarė elektros energijos bei susijusių paslaugų pirkimo, taip pat kuro pirkimo elektros energijai gaminti sąnaudos. Veiklos palaikymo sąnaudos sudarė 14,9 mln. eurų ir buvo 11,8 proc. didesnės nei tuo pačiu periodu pernai.

Į ilgalaikį materialųjį ir nematerialųjį turtą bendrovė minimu laikotarpiu investavo 0,5 mln. eurų. Per sausį–rugsėjį buvo investuota 3,8 mln. eurų, didžioji dalis sumos buvo skirta kapitaliniam Kruonio HAE 2-ojo agregato remontui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)