„Esame dėkingi Sauliui už jo indėlį plėtojant patikimai veikiančią šalies dujų perdavimo infrastruktūrą ir kuriant bendrą Baltijos šalių dujų rinką visoms pusėms naudingomis sąlygomis. Dabar reikalingas naujas požiūris ir naujas impulsas savalaikiam dujotiekių jungties tarp Lietuvos ir Lenkijos projekto įgyvendinimui ir kryptingai tęsiant regioninę šalies dujų rinkos integraciją”, – pranešime cituojamas valstybės valdomos energijos perdavimo ir mainų įmonių grupės EPSO-G generalinis direktorius Rolandas Zukas.

Kol N. Biknius eis bendrovės administracijos vadovo pareigas, jo veikla priežiūros funkciją vykdančioje „Amber Grid“ valdyboje sustabdyta. N. Biknius eis „Amber Grid“ vadovo pareigas, kol bus atrinktas nuolatinis vadovas. Sprendimas dėl atrankos procedūros bus priimtas artimiausiame eiliniame valdybos posėdyje.

Saulius Bilys „Amber Grid“ vadovavo nuo įmonės įkūrimo 2013 m. Iki tol S. Bilys vadovavo „Lietuvos dujų“ Strateginio vystymo skyriui.

„Ilgus metus dirbant energetikos sektoriuje, teko nueiti dinamišką ir įdomų kelią pokyčių dujų rinkoje sukūrimo ir įtvirtinimo link. Dujų perdavimo sistemos operatoriaus įsteigimas, magistralinio dujotiekio tarp Klaipėdos ir Kuršėnų, leidusio suskystintoms gamtinėms dujoms laisvai pasiekti Lietuvos vartotojus, įrengimas bei pasiruošimas valstybės strateginio projekto – dujų jungties tarp Lietuvos ir Lenkijos – įgyvendinimui buvo reikšmingiausi šio periodo akcentai. Esu dėkingas visiems kolegoms, su kuriais kartu dirbome, tačiau atėjo metas pokyčiui tiek man, tiek ir bendrovei“, – pranešime cituojamas S. Bilys.

Konkrečius sprendimus dėl ateities planų S. Bilys ketina priimti vėliau, teigiama pranešime spaudai.

Laikinai „Amber Grid“ vadovo pareigas einantis EPSO-G strategijos ir plėtros direktorius Nemunas Biknius yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto energetikos mokslo magistras, stažavęsis Aalborgo universitete Danijoje. Energetikos sektoriuje jis dirba nuo studijų pabaigos ir yra sukaupęs didelę techninių žinių, organizacinio darbo ir strateginio planavimo patirtį. N. Biknius taip pat yra Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid" ir energijos išteklių biržos „Baltpool“ valdybų narys.

Papildyta ministro komentaru 15:55 val. „Energetikos ministerija dėkoja Sauliui Biliui už jo darbą, indėlį į įmonės veiklą, regioninės dujų politikos rinkos kūrimą bei Lietuvos ir Lenkijos dujų jungties (GIPL) projekto parengimą ir suderinimą.

Šiuo metu svarbiausia yra užtikrinti, kad GIPL projektas būtų laiku, tinkamai ir sklandžiai įgyvendintas. Vykdant šį projektą jau buvo atlikti didžiuliai darbai sprendžiant dėl jo kaštų pasidalijimo, ES finansavimo užsitikrinimo, maršruto parinkimo ir kt. Už tai esame dėkingi Sauliui Biliui.

Dabar būtina susikoncentruoti į būsimus darbus ir laukiančius iššūkius bei užtikrinti, kad projektas nekeltų abejonių dėl jo skaidrumo ir pirkimo procesų. Mūsų tikslas – kad projektas būtų užbaigtas kaip ir planuojama pagal projekto grafiką. Esama situacija reikalauja naujo impulso, tad tikimės, kad „Amber Grid“ užtikrins tolesnį ir efektyvų šio projekto įgyvendinimą laiku“, - rašoma energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno išplatintame komentare.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)