Kaip praneša „Ignitis gamyba“, tyrimų metu patvirtinta, kad polių lauko zonos geologinės savybės atitinka projektines vertes, įvardytas1969–1976 metais parengtoje inžinerinių geologinių tyrimų ataskaitoje, o 320 polių būklė nuo jų įrengimo 1985 metais nėra pablogėjusi.

Studijos įgyvendinimui Europos Komisija iš Europos infrastruktūros tinklų priemonės fondo skyrė dalinį finansavimą, siekiantį beveik 39 tūkst. eurų. Likusią tyrimo dalį „Ignitis gamyba“ finansavo savo lėšomis.

„Teigiami studijos rezultatai užtikrina, kad, priėmus sprendimą inicijuoti 5-ojo hidroagregato statybas ir skelbti rangos darbų konkursą, potencialūs dalyviai bus tikri, kad esama Kruonio HAE infrastruktūra yra pritaikyta agregato įrengimui. Tai leis mums sumažinti pirkimo rizikas ir gauti finansiškai patrauklesnius rinkos pasiūlymus“, – pranešime sako „Ignitis gamybos“ generalinis direktorius Rimgaudas Kalvaitis.

Kaip teigiama pranešime, 5-asis hidroagregatas leistų lanksčiau realiu laiku kompensuoti elektros trūkumą ar perteklių rinkoje ir kokybiškai teikti kitas sistemines paslaugas.

Šiuo metu taip pat atliekamos 5-ojo hidroagregato technologinių alternatyvų bei socioekonominės studijos. Numatyta, kad šios studijos bus užbaigtos 2020 metų pradžioje.

Kruonio HAE užtikrina didžiąją dalį viso būtino avarinio Lietuvos elektros energetikos sistemos rezervo kiekio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)