G. Nausėda pirmadienį Vilniuje susitiko su JAV energetikos sekretoriumi Ricku Perry'iu ir jo delegacija.

Susitikime pabrėžta JAV politinio ir energetinio dialogo su Lietuva ir Baltijos šalimis strateginė reikšmė regiono saugumui, aptarti aktualiausi energetinio saugumo iššūkiai ir bendradarbiavimo tikslai.

„Reguliarus aukšto lygio energetinis Baltijos šalių ir JAV dialogas – raktas į sėkmę ir saugumą“, – prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Pasak jo, JAV įsitraukimas į Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizavimo su žemynine Europa projektą, bendros dujų rinkos kūrimą, dujų tiekimo diversifikavimą būtų abiem pusėms naudingo dialogo pavyzdys.

Prezidentas pakvietė JAV didinti suskystintų gamtinių dujų eksportą į Lietuvą. G. Nausėda kartu išreiškė lūkestį, kad JAV prisidės, stiprinant Baltijos šalių pastangas paspartinti sinchronizavimo projektą.

Prezidentas aptarė ir Astravo AE projekto saugumo bei ateities klausimus ir pabrėžė nuostatą dėl rinkos uždarymo elektrai iš, Lietuvos teigimu, nesaugiai statomos elektrinės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)