Kaip praneša „Amber Grid“, asociacijoje, kartu su kitų valstybių kilmės garantijų registrais, perdavimo ar skirstymo sistemų operatoriais ir atsinaujinančių dujų rinkos dalyviais, planuojama sukurti bendrą europinę sistemą, kuri, kaip teigiama, užtikrins aiškias ir bendras žaliųjų dujų kilmės garantijų mainų tarp Europos Sąjungos valstybių taisykles.

„Siekiame paskatinti biometano ir kitų dujų, pagamintų iš atsinaujinančių išteklių, kilmės garantijų transakcijas su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis. Jau dabar ruošiamės etapui, kai Lietuva dujotiekių jungtimi bus sujungta su Lenkija, o Estija su Suomija. Tuomet atsiras prielaidos tarpvalstybinei žaliųjų dujų kilmės garantijų prekybai“, – pranešime teigia „Amber Grid“ generalinis direktorius Saulius Bilys.

Nuo 2016 metų veikianti ERGaR asociacija, kaip teigia „Amber Grid“, skatina ir plėtoja ES teisės aktų reikalavimus atitinkančią sistemą, įgalinančią tarpvalstybinę dujų, pagamintų iš atsinaujinančių energijos išteklių, kilmės garantijų mainus Europos gamtinių dujų sistemoje. Ji padeda išvengti dvigubo atsinaujinančių dujų pardavimo ir dvigubos jų apskaitos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)