Naujos „Litesko“ filialo „Kelmės šiluma“ šilumos bazinės kainos kuro struktūroje didžiausią dalį sudaro biokuras – beveik 89 proc.

Keičiasi ir karšto vandens kaina: projekcinė šių metų liepos mėnesio kaina daugiabučių namų vartotojams – 7,26 eurų už kub. m (šiuo metu taikoma – 6,92 eurų už kub. m).

„Litesko“ filialas „Kelmės šiluma“ 2012-2018 m. į šilumos ūkį investavo daugiau nei 3 mln. eurų, dalis lėšų buvo finansuota iš ES struktūrinių fondų. Didžiausia investicija – 2015-2016 m. įvykdyta A. Mickevičiaus katilinės priestato statyba, įrengiant 1,2 MW galios biokuro katilą ir kondensacinį dūmų ekonomaizerį už 1,4 mln. eurų, taip pat bendrovė modernizavo Kelmės miesto šilumos tinklus (darbų vertė – 889,3 tūkst. eurų).

VERT jau anksčiau konstatavo, kad ankstesniais laikotarpiais „Litesko“ filialas „Kelmės šiluma“ nesusigrąžino 5,1 tūkst. eurų mokestinių įsipareigojimų sąnaudų – dėl jų grąžinimo turės nuspręsti Kelmės rajono savivaldybės taryba, nustatydama šilumos kainos dedamąsias pirmiesiems bazinės kainos galiojimo metams.

Taip pat VERT bendrovei apskaičiavo 110 tūkst. eurų mažiau būtinųjų sąnaudų (įskaitant investicijų grąžą) veiklai vykdyti (sumažintos einamojo remonto ir aptarnavimo bei administracinės sąnaudos ir kt.).

„Litesko“ filialas „Kelmės šiluma“ aptarnauja Kelmės ir Tytuvėnų miestų vartotojus.

Šiais metais tai jau aštunta šilumos tiekimo įmonė, kuriai VERT vienašališkai nustato šilumos kainos dedamąsias. Pernai buvo priimta 11 sprendimų dėl vienašališko kainų nustatymo.

Sprendimas įsigalios spalio 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją