Pasak grupės, turimi duomenys rodo, kad „Amber Grid“ pirkimų komisija ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą pasirinko, ignoruodama ir pažeisdama paties perkančiojo subjekto patvirtintuose viešojo pirkimo dokumentuose nustatytą ekonominio naudingumo balų skyrimo tvarką.
„Susiklosčiusi situacija rodo, kad viešieji pirkimai vyksta ne pagal lygiateises taisykles ir vienodas dalyvavimo galimybes, tačiau skirtingai traktuojant konkurso dalyvius,“ – pranešime sako „MT Group“ direktoriaus pavaduotojas Simonas Kunickas.

Pasak jo, „Alvoros“ ir „Šiaulių dujotiekio statybos“ konsorciumas paskelbtas nugalėtoju jam, kaip teigia S. Kunickas, nepagrįstai gavus 3 balus už Pajėgumų paskirstymo planą, kuriame „Alvoros“ ir „Šiaulių dujotiekio statybos“ konsorciumas pašalino kvalifikacinio viešojo pirkimo etapo paraiškoje nurodytus specialistus, nors pirkimo dokumentai, pasak S. Kunicko, nustatė, jog kiekvienam viešojo pirkimo dalyviui suteikiama 0 balų, jeigu viešojo pirkimo dalyvio galutiniame pasiūlyme yra nenurodytas kuris nors paraiškoje nurodytas specialistas.

Pasak S. Kunicko, „MT Group“ ir Rafako S.A. konsorciumo pasiūlymas, palyginus su „Alvoros“ ir „Šiaulių dujotiekio statybos“ konsorciumo, buvo pranašesnis.

„MT Group“ ir Rafako S.A. įsipareigojo mokėti didesnius darbo užmokesčius savo darbuotojų bei kitų specialistų komandai, įrodė geresnę projekto valdymo efektyvumo strategiją, ketina greičiau įvykdyti visus I ir II etapų darbus,“ – teigiama pranešime.

ELTA primena, kad „MT Group“ ir „Rafako S.A.“ konsorciumas kreipėsi į Vyriausybę ir Vyriausybės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisiją, kad būtų peržiūrėta išvada dėl GIPL statybos konkurso nugalėtojų – jungtinės veiklos partnerių „Alvora“ ir „Šiaulių dujotiekio statyba“ – bei jų atitiktis nacionaliniam saugumui.

Jų teigimu, antrinės „Alvora“ įmonės Rusijoje ir Baltarusijoje atliko naftotiekių, dujotiekių, elektrinės statybos ar remonto darbus bei kitus didelės vertės valstybinius užsakymus.

Tiesa, Vyriausybės kanceliarija Eltai teigė, kad įstatyme nenumatyta, jog sandorių įvertinimą gali inicijuoti konkurso rezultatais nepatenkinti subjektai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją