„Lietuvos ir užsienio valstybių žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusi informacija mums kelia pagrįstų abejonių, kad įmonė, kuri paskelbta nugalėtoja, gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui. Prašome peržiūrėti išvadą dėl šios įmonės atitikties nacionaliniam saugumui, nes paaiškėjo naujų aplinkybių apie UAB „Alvora" įmonių veiklą ir įgyvendintus energetikos projektus Rusijoje ir Baltarusijoje", – sako UAB „MT Group" įmonės atstovas Simonas Kunickas.

Pasak S. Kunicko, antrinės UAB „Alvora" įmonės šiose šalyse atliko naftotiekių, dujotiekių, elektrinės statybos ar remonto darbus bei kitus didelės vertės valstybinius užsakymus. UAB „MT Group" žiniomis, Baltarusijoje ir Rusijoje UAB „Alvora" gaunamos pajamos sudaro ženklią dalį įmonės apyvartos, o vykdomi projektai – didelio masto ir daugiamilijoninės vertės.

„Manome, kad naujai sužinota informacija galėjo būti nežinoma vertinimą atlikusiai komisijai", – sako S. Kunickas. UAB „MT Group" tikisi, kad komisija atsižvelgs į nurodomas aplinkybes, įvertins jas iš esmės bei priims naują išvadą, kuri pagrįsta visais reikšmingais faktais.

Remiantis viešojoje erdvėje pasirodžiusia informacija, komisijos išvada dėl UAB „KRS" ir „Beltruboprovodstroj" konsorciumo neatitikties nacionalinio saugumo interesams buvo grindžiama aplinkybėmis, jog pagrindiniai Baltarusijos įmonės „Beltruboprovodstroj" užsakovai yra Rusijos bei Baltarusijos įmonės, o įmonė vykdo svarbius energetinius projektus. Vadovaujantis tokiu kriterijumi, ši išvada galimai darytina ir apie UAB „Alvorą".

„Manome, kad Lietuvoje strateginių objektų konkursai turi būti vykdomi ypač skaidriai, kad neliktų jokių abejonių kitiems konkurso dalyviams ir visuomenei. Kol kas pasigendame aiškumo ir abejonių išsklaidymo dėl grėsmių nacionaliniam saugumui ir tinkamo viešųjų pirkimų procedūrų vykdymo", – sako S. Kunickas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)