„Viskas priklauso nuo to, kada mes sulauksime Danijos leidimo. Jei jį gausime artimiausiu metu, projektą užbaigsime laiku. Tiesa, dėl uždelsimo yra projekto vėlavimo ir kaštų augimo rizika“, – sakė J. Muelleris, kurį cituoja „Ukrinform“.

Pasak J. Muellerio, dabar atliekami dujotiekio tiesimo darbai Vokietijos teritoriniuose vandenyse nenukrypsta nuo grafiko. Vis dėlto, kadangi Danija leidimo nėra išdavusi, darbai Danijos išskirtinėje ekonominėje zonoje šalia Bornholmo salos yra sustabdyti.

Anksčiau skelbta, kad dėl Danijos delsimo suteikti leidimą, „Nord Stream 2“ tiesimo išlaidos gali išaugti 660 mln. eurų, o dujotiekio paleidimas gali būti atidėtas iki kitų metų. Šiuo metu tikimasi „Nord Stream 2“ užbaigti iki metų pabaigos.

ELTA jau skelbė, kad kontrolinį „Nord Stream 2“ akcijų paketą valdo Rusijos dujų koncernas „Gazprom“. „Gazprom“ partneriai – Vokietijos „Wintershall“ ir „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“ ir Jungtinės Karalystės (JK) bei Nyderlandų „Royal Dutch Shell“ – finansuos 50 proc. projekto. Tikimasi, kad galutinė „Nord Stream 2“ projekto kaina neviršys 9,5 mlrd. eurų.

Iš dviejų 1230 km ilgio gijų sudarytas dujotiekis „Nord Stream 2“ yra tiesiamas Baltijos jūra. Vamzdynas sujungs Rusiją ir Vokietiją, o bendras dujotiekio pralaidumas siekia 55 mlrd. kub. m dujų per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)