Portalų marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com duomenimis, didžiausios privačios Rusijos dujų bendrovės „Novatek“ krovinį gabenantis dujovežis „Coral Fungia“ šiuo metu yra prisišvartavęs prie SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ anksčiau informavo BNS, kad „Coral Fungia“ turėtų ketvirtadienį atplukdyti apie 10 tūkst. kubų SGD krovinį.

Terminalu šiais dujų metais naudojasi Jonavos trąšų gamintoja „Achema“, valstybės valdomai „Lietuvos energijai“ priklausantis „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) ir žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“.

Remiantis „Klaipėdos naftos“ dujovežių grafiku, rugpjūtį iš viso numatyti du dideli dujovežiai, plukdantys vidutiniškai apie 140 tūkst. kubų dujų, ir trys laivai, įprastai gabenantys po 10 tūkst. kubų SGD. Vienas didelis dujovežis jau atplaukė rugpjūčio pradžioje.

Nei „Achema“, nei LET nekomentuoja, iš ko perka dujas. „Imlitex“, liepos pabaigoje sulaukusi nedidelio „Novateko“ krovinio, tąkart teigė BNS, kad naujų pajėgumų Klaipėdos SGD terminale dar nėra užsakiusi bei derasi su tiekėjais.