Portalų marinetraffic.com ir myshiptracking.com duomenimis, didžiausios privačios Rusijos dujų bendrovės „Novatek“ krovinį gabenantis dujovežis „Coral Fungia“ šiuo metu stovi netoli Lietuvos krantų.

SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė BNS teigė, jog rugpjūčio 8 dieną „Coral Fungia“ turėtų atgabenti apie 10 tūkst. kubų SGD krovinį.

Remiantis „Klaipėdos naftos“ dujovežių grafiku, rugpjūtį iš viso numatyti du dideli dujovežiai, plukdantys vidutiniškai apie 140 tūkst. kubų dujų, ir trys laivai, įprastai gabenantys po 10 tūkst. kubų SGD. Vienas didelis dujovežis jau atplaukė rugpjūčio pradžioje.

Terminalu šiais dujų metais naudojasi Jonavos trąšų gamintoja „Achema“, valstybės valdomai „Lietuvos energijai“ priklausantis „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) ir žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“.

Nei „Achema“, nei LET nekomentuoja, iš ko perka dujas. LET anksčiau yra atsigabenusi „Novateko“ dujų, bet jas įsigijo per tarpinininkę „Trafigura“. Savo ruožtu „Imlitex“, liepos pabaigoje sulaukusi nedidelio „Novateko“ krovinio, tąkart teigė BNS, kad naujų pajėgumų Klaipėdos SGD terminale dar nėra užsakiusi bei derasi su tiekėjais.