„Nord Stream 2“ paleisti planuojama iki gruodžio 31 d. Tą pačią dieną nustos galiojusi Maskvos ir Kijevo sutartis dėl dujų tranzito per Ukrainą.

Pati Ukraina aršiai priešinasi „Nord Stream 2“ tiesimui. Rusijos dujotiekio tiesimui nepritaria ir JAV, Lenkija bei Baltijos šalys, nerimaujančios, kad ES taps pernelyg priklausoma nuo rusiškų dujų.
„Jei per artimiausias kelias savaites negausime leidimo iš danų, negalėsime baigti darbų laiku“, – tvirtino „Financial Times“ šaltinis „Nord Stream 2 AG“ bendrovėje.

Savo ruožtu Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris ne kartą pabrėžė, kad „Nord Stream 2“ bus užbaigtas šių metų pabaigoje, nes jokių teisinių galimybių sustabdyti jo tiesimą esą nebėra.

„Projektas bus užbaigtas, dabar nėra jokių teisinių galimybių sustabdyti „Nord Stream 2“ projektą. Taigi, planai išlieka tokie patys – užbaigti darbus iki 2019-ųjų pabaigos“, – žurnalistams anksčiau sakė A. Mileris.

ELTA jau skelbė, kad 50 proc. „Nord Stream 2“ akcijų valdo „Gazprom“. „Gazprom“ partneriai – Vokietijos „Wintershall“ ir „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“ ir Jungtinės Karalystės (JK) bei Nyderlandų „Royal Dutch Shell“ – finansuos 50 proc. projekto ir valdys taip pat pusę dujotiekį administruojančios bendrovės akcijų.

Iš dviejų 1230 km ilgio gijų sudarytas dujotiekis „Nord Stream 2“ yra tiesiamas Baltijos jūra. Vamzdynas sujungs Rusiją ir Vokietiją, o bendras dujotiekio pralaidumas siekia 55 mlrd. kub. m dujų per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)