Jungtinių Valstijų sankcijos Venesuelai ir Iranui naftos pasiūlą sumažino daugiau negu 1,5 mln. barelių per dieną. Be to, Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) pratęsė savo pasiūlos apkarpymo susitarimą iki 2020 metų, o įtampa tarp Jungtinių Valstijų ir Irano dar labiau padidėjo.

Tačiau „Brent“ ateities sandorių naftos kaina laikėsi virš 65 JAV dolerių už barelį ir per praėjusią savaitę nukrito apie 7 proc., o JAV žaliavinės naftos ateities sandorių kaina sudarė daugiau kaip 60 JAV dolerių už barelį.

Didėjanti įtampa Hormūzo sąsiauryje, kur Jungtinės Valstijos ir kitos šalys siekia apsaugoti tanklaivius nuo Irano, nedaug kilstelėjo „juodojo aukso“ kainas.

Vis dėlto nuolat auganti JAV naftos gavyba ir užsitęsęs Kinijos ir Jungtinių Valstijų prekybos karas paveikė naftos paklausos prognozes, tad Tarptautinė energetikos agentūra neseniai sumažino pasaulinės paklausos lūkesčius 2019 ir 2020 metams. Ji pridūrė, kad gali vėl juos sumažinti, jeigu pasaulio ir Kinijos ekonomika dar labiau nusilps.