„Būtų galima (skirti tam pinigų iš biudžeto. - ELTA, jei nerasime kitų finansavimo šaltinių. Šiandien turime alternatyvas, tai mums bus galima panaudoti kitus finansavimo šaltinius, bet šitos priemonės yra būtinos ir jos bus nupirktos“, - žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Trečiadienį Seime vykusiame Energetikos ir darnios plėtros komisijos posėdyje sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis įvardijo, kad yra atlikti skaičiavimai, kokio kiekio stabilaus jodo preparatų prireiktų, jei Astravo atominėje elektrinėje (AE) įvyktų branduolinė avarija.

„Suskaičiavome dvylikos rajonų, kurie patenka į pačią blogiausią situaciją, visus žmones, mokyklas, sveikatos priežiūros įstaigas, su Vidaus reikalų ministerija apsvarstėme, kokie gali būti gelbėjimo darbai, kiek žmonių galėtų dalyvauti, kiek nėščių moterų. Turime pasidarę atskiras lenteles su skaičiais, kiekiais. (…) Šiuo metu sprendžiamas finansavimo klausimas, bet esame pasiruošę startuoti ir įsigyti“, - kalbėjo A. Šešelgis.

Sveikatos apsaugos viceministras informavo, kad jau buvo kalbėtasi su viena Austrijos įmone, kuri Lietuvai reikalingą stabilaus jodo preparatų kiekį galėtų patiekti per 3-4 savaites.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)