„Nesame naivūs, spaudimas prekybai iš kitos pusės bus. Lietuvos atveju turime įstatymą, teisinę reguliacinę bazę, kuri nuo pat Astravo AE veikimo pradžios neleidžia elektrai patekti į mūsų rinką.

Antras dalykas – pagal dabartinius perdavimo sistemos operatorių susitarimus patekimas iš trečiųjų šalių galimas tik per Lietuvą kol kas. Kokia bus ateitis – nespekuliuočiau, čia daugiau klausimas Estijai ir Latvijai. Turime įvertinti, kad mes savo rinką apsaugoję įstatymu, deja latviai ir estai tokio įstatymo neturi ir jiems bus sunkiau tam spaudimui atsispirti“, - žurnalistams penktadienį sakė Ž. Vaičiūnas.

ELTA primena, kad Seimas yra priėmęs įstatymą, neleidžiantį pirkti elektros iš Astravo AE, kai ši pradės veikti. Tuo metu latviai nerodė didelio solidarumo Lietuvos interesui, kad kaimyninės šalys ateityje taip pat neįsileistų Astravo AE energijos į savo rinkas.

Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys yra sakęs, jog, neoficialiais duomenimis, Estija ir Latvija gali derėtis dėl galimybių prekiauti elektra su Rytų kaimynais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)