„Klaipėdos nafta“ pranešė gavusi ministerijos leidimą perleisti (investuoti) terminalo Klaipėdoje veiklą, kaip turtinį kompleksą į bendrovės 100 proc. kontroliuojamą antrinę bendrovę, didinant pastarosios įstatinį kapitalą, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė operatorė.

Taip pat suteiktas leidimas „Klaipėdos naftai“ suteikti korporatyvinę garantiją bendrovėms „Hoegh LNG Klaipėda“ ir „Hoegh LNG LTD“ už antrinės bendrovės įsipareigojimų, prisiimtų pagal 2012 metų laivo-saugyklos nuomos sutartį, vykdymą.

Veiklos perkėlimui dar reikalingas „Klaipėdos naftos“ akcininkų sutikimas. Jis numatytas birželio pabaigoje. Veiklos perkėlimui anksčiau jau pritarė bendrovės valdyba ir kreditoriai.

„Klaipėdos nafta“ gegužės pabaigoje pranešė, kad siekdama didesnio veiklos efektyvumo pradeda veiklos išgryninimo procesą. O sprendimas dėl terminalo veiklos perkėlimo yra susijęs su „Klaipėdos naftos“ pasirengimu užtikrinti ilgalaikį SGD importą į Lietuvą.

Planuojama, kad reguliuojamos veiklos perkėlimas bus atliekamas perleidžiant Klaipėdos SGD terminalo veiklą kaip verslo vienetą bendrovei SGD terminalas. Tam bus didinimas pastarosios bendrovės įstatinis kapitalas piniginiu ir nepiniginiu įnašu. Į antrinę bendrovę bus perkeliamas visas su SGD veikla susijęs kilnojamasis ir nekilnojamasis turtas, esamos tikslinės paskolos, laivo-saugyklos nuomos sutartis.

„Klaipėdos nafta“ bendrovę SGD terminalas įsteigė 2018 metų pabaigoje.