„Orlen Lietuva“, valdanti naftos perdirbimo įmonę Mažeikiuose ir Būtingės naftos terminalą, nuostolių nepatyrė, bendrovės veikla nesutriko, nes rusiška nafta buvo pakeista.

„Problemų buvo, tačiau tiesioginio poveikio nepatyrėme. Mūsų pirkėjai gali būti tikri, kad „Orlen Lietuvos“ gamyboje Mažeikiuose gaminami produktai yra švarūs, kokybiški ir atitinka visus reikalavimus“, – „Verslo žinioms“ sakė bendrovės vadovas ir valdybos pirmininkas Michalas Rudnickis.

„Orlen Lietuvos“ teigimu, į Būtingės naftos terminalą vienas tanklaivis, gabenęs nešvarios „Urals“ tipo naftos iš Ust Lugos uosto atplaukė gegužės pradžioje. Nustačius, kad chloro junginių kiekis naftos žaliavoje viršija normą, buvo atsisakyta šį tanklaivį iškrauti. Antrasis tanklaivis dėl tos pačios priežasties buvo atšauktas ir nebuvo pristatytas į Būtingės terminalą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)