„Jei kalbėtume apie situaciją, susijusią su Baltarusija ir naftos kokybe, noriu pranešti, kad dabar „Orlen“ neužfiksavo jokio naftos kokybės pablogėjimo“, – sakė D. Obajtekas. Pasak „Orlen“ vadovo, bendrovė yra pasiruošusi įvairioms krizinėms situacijoms, kurios gali kilti dėl naftos tiekimo.

Praeitą penktadienį Baltarusijos pareigūnai informavo apie staigų naftotiekiu „Draugystė“ tiekiamos rusiškos naftos kokybės suprastėjimą.

Antradienį Minskas laikinai sustabdė degalų ir naftos produktų eksportą į Baltijos šalis, Ukrainą ir Lenkiją dėl esą į Baltarusijos naftos perdirbimo gamyklas tiekiamos nekokybiškos naftos iš Rusijos.

„Šiuo metu (sandorių įsipareigojimai) yra pristabdyti iki tol, kol bus išspręstas rusiškos naftos klausimas. Sustabdytas šviesiųjų naftos produktų – benzinų ir dyzelino – tiekimas į Ukrainą, Lenkiją ir Baltijos šalis“, – sakė „Belarusskaja neftenaja kampanija“ (BNK) generalinio direktoriaus pavaduotojas Sergejus Gribas.

Pasak jo, eksporto apimtys yra mažinamos, nes „būtina visiškai aprūpinti vidaus rinką“. S. Gribo teigimu, vadinamųjų tamsiųjų naftos produktų eksporto Baltarusija nenutrauks.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)