Nebešildys nuo penktadienio

Pranešime spaudai teigiama, kad šį sezoną vilniečiams taikomos šildymo kainos buvo mažesnės nei pernai, o palyginus didžiųjų Lietuvos miestų šildymo kainas, sostinėje šilumos kaina per sezoną buvo antroje-trečioje vietoje pagal mažumą.

Nuo penktadienio šildymas bus išjungtas bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo, asmens sveikatos priežiūros įstaigose, sostinės daugiabučiuose ir administraciniuose pastatuose.

Pasibaigus vienam šildymo sezonui, savivaldybės įmonė „Vilniaus šilumos tinklai“ pradeda pasiruošimą kitam – bendrovė atlieka profilaktinius šilumos energijos gamybos įrenginių ir perdavimo tinklo (vamzdynų) patikras bei remontus.

Pasak specialistų, pavasaris – vasara yra tinkamiausias metas daugiabučių bendrijoms ir administruojančioms įmonėms pasirūpinti pastatų ir vidaus šildymo sistemos atnaujinimu – sutvarkyta ar modernizuota šildymo sistema gerokai sumažina išlaidas už šildymo paslaugas šaltuoju metų laiku. Statistika rodo, jog daugeliu atvejų mokesčiai už šildymą naujame arba renovuotame daugiabučio namo 60 kv. m ploto bute, palyginti su senu nerenovuoto daugiabučio analogiško ploto butu, yra beveik 2 kartus mažesni.

Pernai šildymo sezonas baigėsi balandžio 9 d., 2017 m. – gegužės 4 d. 2016 m. – gegužės 2 d. 2015 m. šildymas išjungtas balandžio 24 d. Pagal savivaldybės įmonės „Vilniaus šilumos tinklai“ statistiką, nuo 1995 metų šildymo sezonas Vilniuje niekada nebuvo užbaigtas kovo mėnesį.

Klaipėda nutrauks netrukus, Kaunas dar svarsto

Klaipėdos ir Kauno savivaldybių atstovai DELFI teigė, kad sprendimai, ar tęsti šildymą, bus priimti kitą savaitę, po švenčių.

„Nors dienomis oro temperatūra stebina, tačiau naktimis nukrenta vos iki kelių laipsnių šilumos. Sprendimą baigti šildymo sezoną priimsime po Velykų, sprendimas bus priimtas atsižvelgiant į pastarųjų trijų parų vidutinę oro temperatūrą. Šildytis ar ne – kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate išsijungti šildymą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Pasak jo, teisės aktais nustatyta, kad šilumos vartotojai, įskaitant ir daugiabučius gyvenamuosius namus, gali stabdyti šildymą savo nuožiūra, nepažeidžiant nustatytų higienos normų. Dėl to, šilumos tiekėjai užtikrina nenutrūkstamą reikiamo potencialo šilumnešio tiekimą vartotojams iki pastatų įvadų.

Klaipėdos savivaldybė dėl šildymo, kaip sakė, kol kas taip pat dar neapsisprendusi, tačiau šildymas, planuojama, bus nutrauktas artimiausiu metu.

„Gali būti, kad šildymas Klaipėdoje bus nutrauktas jau penktadienį (balandžio 19 dieną). Tikslus sprendimas bus rytoj, nes svarstoma arba jį nutraukti penktadienį, arba po švenčių, kitos savaitės pirmoje pusėje.

Pernai šildymo sezoną baigėme balandžio 11 d., o užpernai gegužės 5 d.“, – sakė ir Klaipėdos savivaldybės informavimo ir e. paslaugų skyriaus viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)