Brent“ rūšies ateities sandorių naftos kaina 2.42 val. Lietuvos laiku sudarė 71,01 JAV dolerio už barelį ir augo 18 centų, arba 0,3 proc., nuo ankstesnės sesijos.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) ateities sandorių naftos kaina siekė 63,78 JAV dolerio už barelį ir nuo ankstesnės sesijos pakilo 20 centų, arba 0,3 proc.

„Mes manome, kad per šiuos metus „Brent“ ir WTI naftos kainos vidutiniškai sudarys 75 JAV dolerius už barelį ir 67 JAV dolerius už barelį“, – savo pranešime teigė „RBC Capital Markets“.

Naftos rinkas veikė pasiūlos apkarpymai, kuriuos įgyvendina OPEC. Dėl jų „juodojo aukso“ kainos išaugo jau trečdaliu, kaip ir dėl JAV sankcijų Iranui bei Venesuelai ir konfliktų Libijoje.

Naftos gavyba Venesueloje mažėja, nes Jungtinių Valstijų sankcijos gilina ekonominę ir politinę krizę šalyje, JAV vyriausybei tikintis sankcijų sugriežtinimo Iranui gegužę.

OPEC ir jos sąjungininkės susitiks birželį, kad nuspręstų dėl pasiūlos sumažinimo ir Saudo Arabijos naftos gavybos apkarpymo.

Daugiausia pasaulio kuro paklausos augimo sudaro Azija.

„Kinija ir Indija sudaro beveik 55 proc. pasaulio kuro paklausos augimo. Likusi paklausa besivystančioje Azijoje siekia 80 proc.“, – teigė „RBC Capital Markets“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją