„Nukem“ iš IAE norėjo prisiteisti 2,5 mln. eurų dėl netikslių techninių specifikacijų, dėl kurių rinklių gamintoja ir tiekėja esą patyrė papildomų išlaidų.

Londono arbitražo kolegija kovo 25 dieną galutinai nutarė, kad IAE skelbto konkurso techninėje specifikacijoje pateikti duomenys buvo tikslūs ir neklaidinantys, todėl visos „Nukem“ pretenzijos atmetamos be jokių išlygų, pranešė IAE.

„Nukem“ teigė, kad techninės specifikacijos sąlygų ir faktinės rinklių būklės skirtumas lėmė papildomus tyrimus ir kaštus – reikėjo iš naujo projektuoti ir gaminti įrangą.

„Nukem“ turės sugrąžinti visas IAE patirtas teisines išlaidas – beveik 800 tūkst. eurų.

Kolegijos sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Ginčas tarp IAE ir „Nukem“ prasidėjo 2009 metais, kai „Nukem“ pateikė pirmąją pretenziją dėl laikinosios panaudoto kuro saugyklos sutarties vertės padidinimo.

2010 metais nepriklausomas taikintojas priėmė IAE palankų sprendimą, tačiau 2017 metais „Nukem“, nesutikusi su jo sprendimu, kreipėsi į Londono arbitražą.

„Nukem“ ir GNS konsorciumas įgyvendino du Ignalinos AE uždarymo projektus – statė 190 mln. eurų vertės panaudoto branduolinio kuro saugyklą bei 123 mln. eurų vertės kietųjų radioaktyviųjų atliekų saugyklą.

IAE ir „Nukem“ sutartį dėl jėgainės uždarymo rangos pasirašė 2005 metais, vėliau, darbams vėluojant, ji buvo koreguojama, terminus vis atidedant.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją