Prezidentė taip pat pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui atleisti Viktoriją Sankauskaitę iš VKEKK nario pareigų, pasibaigus kadencijai.

M. Augustinavičienė nuo 2015 m. dirba Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje, iki 2017 m. laikinai ėjo VKEKK Šilumos ir vandens departamento direktorės bei pirmininko patarėjos pareigas, turi dvidešimties metų darbo patirtį įmonių reguliavimo ir konkurencijos priežiūros srityse. Ji ėjo vadovaujamas pareigas VKEKK, Ryšių reguliavimo tarnyboje bei Konkurencijos taryboje.

Kandidatė yra įgijusi taikomosios makroekonomikos magistro bei bankininkystės bakalauro kvalifikacinius laipsnius. M. Augustinavičienės patirtis atsinaujinančios energetikos išteklių ir vandens sektoriaus įmonių priežiūros srityse turėtų sustiprinti Komisijos kompetencijas kuriant konkurencingą ir skaidrią energetikos rinką, ginant vartotojų interesus, diegiant inovacijas energetikoje.

VKEKK pirmininką ir jos narius Lietuvos Respublikos Prezidentės teikimu skiria Seimas. Šios komisijos narių kadencija yra penkeri metai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)