Kaip rašoma pranešime spaudai, kovo 18-20 dienomis vykusioje konferencijoje viceministrė kartu su delegacija Japonijos ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerijos (METI), taip pat energetikos įmonių bei finansinių organizacijų atstovams pristatė Lietuvos energetikos iššūkius ir galimybes, pagrindines plėtros kryptis, numatytas Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje.

„Lietuvoje įgyvendiname kelis strategiškai svarbius energetinius projektus, kuriuose galėtų būti pritaikytos pažangios ir išmanios japoniškos technologijos bei Japonijos įmonių kompetencijos elektros tinklo valdymo srityje. Vienas tokių projektų - Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizacija su žemyninės Europos tinklais. Taip pat daug perspektyvų abiejų šalių bendradarbiavimui matau Lietuvai įgyvendinant ambicingus tikslus žaliosios energetikos srityje“, - pažymėjo L. Sabaitienė.

Viceministrė taip pat atkreipė dėmesį, kad Japonijos įmonių kompetencijos bei technologijos būtų reikalingos ir Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymo projektuose, kuriuose dalyvauja per trisdešimt kompanijų iš beveik dešimties ES šalių.

Vizito Japonijoje metu energetikos viceministrė dalyvavo ir Lietuvos ambasados Tokijuje surengtame seminare, kuriame kartu su Lietuvos įmonių atstovais 37-ioms Japonijos kompanijoms pristatė vykdomus projektus ir galimybes investicijoms.

Pagal pranešimą, Lietuva siekia aktyviai stiprinti ekonominius santykius su beveik 130 mln. vartotojų rinką turinčia Japonija ne tik energetikos, bet ir transporto, medicinos, žemės ūkio ir kitose srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)