Tai įtvirtinti Seimo Statute siūlo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Sinkevičius ir parlamentarai Virgilijus Poderys, Virginijus Sinkevičius, Antanas Baura, Eugenijus Gentvilas.

„Prognozuojama, kad 2020 metais energija iš atsinaujinančių energijos išteklių sudarys 30 proc. šalies bendrai suvartojamos galutinės energijos, 2030 metais - 45 proc., o 2050 metais - 80 proc. Energija iš atsinaujinančių energijos išteklių taps pagrindinė visuose - elektros, šilumos ir vėsumos energijos gamybos bei transporto sektoriuose. Atsižvelgiant į tai, siūloma išplėsti Ekonomikos komiteto kuruojamas veiklos kryptis, nes šiuo metu Ekonomikos komitete yra nagrinėjama žymiai daugiau su atsinaujinančia energetika susijusių klausimų. Plėtojant atsinaujinančią energetiką yra taikomi įvairūs skatinimo ir reguliavimo modeliai bei principai, kurie daro ženklią įtaką šalies ekonomikai ir daro poveikį namų ūkiuose ir versle naudojamos energijos kainoms“, - sako projekto autoriai.

Papildžius Ekonomikos komiteto veiklos kryptis, būtų kompleksiškai nagrinėjami visi klausimai susiję su atsinaujinančios energetikos panaudojimu ir plėtra. Taip pat būtų vykdoma šios srities parlamentinė kontrolė.

Taip pat Statuto pakeitimo projektu siekiama atsisakyti Ekonomikos komitetui nebūdingų veiklos krypčių, tokių kaip saugus eismas.

Galiojančiame Seimo Statute atsinaujinančių bei alternatyvių energijos šaltinių naudojimas yra priskirtas Aplinkos apsaugos komiteto kompetencijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)