„Nuo 2030 m. Jamalo pusiasalyje kasmet bus išgaunama 310-360 mlrd. kub. m dujų vidaus vartojimui ir eksportui „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ dujotiekiais“, - sakė V. Putinas.

„Tai yra tikrai didžiulis ir labai įdomus darbas“, - teigė Rusijos prezidentas.

Dujų telkinio atvėrimo ceremonijoje dalyvavęs A. Mileris tikino, kad gamtinės dujos iš Charasaveisko telkinio bus išgaunamos daugiau nei šimtmetį.

„Charasaveisko eksploatacijos projektas yra apskaičiuotas 108 metams, o tai reiškia, kad dujos telkinyje bus išgaunamos iki 2131 m.“, - pareiškė jis.

„Gazprom“ Charasaveisko telkinį įsisavinti nusprendė pernai liepą. Dujos išgauti bus pradėtos 2023 m., o pradžioje dujų išgavimo apimtys sieks kur kas mažiau nei žada V. Putinas - 32 mlrd. kub. m per metus.

„Gazprom“ vadovo teigimu, prie dujų telkinio įsisavinimo projekto dirbs 5 500 statybininkų, o gruntą gręš rusiška technika. „Bus naudojami 6 naujausios kartos rusiški gręžimo įrengimai „Jekaterina“, kurie jau įrodė savo patikimumą ir efektyvumą“, - sakė A. Mileris.

Pasak A. Milerio, Jamalo pusiasalio dujų telkiniai gali tapti Rusijos dujų gavybos branduoliu, išgautas gamtines dujas nukreipiant „tiek į Vakarus, tiek į Rytus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)